Kineziotaping


Kineziotaping je napredna tehnika lepljenja posebnih trakov za podpiranje mišičnih funkcij. Uspešno pomaga pri vrsti težav in bolezni ter ni omejen samo na probleme z mišicami in sklepi. Zlasti učinkuje pri izboljšanju mišičnih funkcij, izboljšanju kroženja telesnih tekočin, zmanjšanju ali odpravi bolečine in učvrstitvi funkcije sklepov.

 

METODA ZDRAVLJENJA
Kinesiotaping je tehnika, ki temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Učinkovitost takega načina zdravljenja se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Kinesiotaping daje oporo in stabilnost  sklepom in mišicam, brez negativnega vpliva na cirkulacijo in obsega gibanja.

 

KINEZIOTAPE
Kineziotaping temelji na uporabi elastičnega traku, ki posnema lastnosti kože (težo, gostoto in elastičnost). Trak je sestavljen iz 100% bombaža in lepila (vijugasti nanos), ki ne pušča sledov. Trak je raztegljiv le v eni smeri, vodoodporen, dopušča znojenje in dihanje kože, ne vsebuje lateksa in ne vsebuje zdravil ter drugih kemičnih snovi.

 

GLAVNE FUNKCIJE KINEZIOTAPINGA

Pravilna namestitev traku na kožo poškodovanega  oziroma problematičnega predela poveča prostor med kožo in mišicami, kar omogoča bistveno izboljšanje cirkulacije krvnih in limfnih tekočin. Trakovi omogočajo popolno gibanje mišic in sklepov, hkrati pa dajejo oporo mišicam.

 

Delovanje kineziotapinga:
• zmanjša možnost vnetja,
• zmanjša bolečino,
• skrajša čas rehabilitacije,
• zmanjša oteklino in deluje kot limfna drenaža,
• zmanjša mišične krče,
• poveča obseg gibljivosti…

 

Uporaba metode kineziotapinga je v svetu že dolgo uporabljena, vendar je bila poznana le med vrhunskimi športniki. Sedaj se hitro širi po svetu, saj je uporabna in učinkovita metoda, ki pripomore k hitrejši ozdravitvi.